Facebook

K-vitaminK-vitaminet er vigtigt for, at blodet kan koagulere for at reparere skader. Hver gang en person har et blødende sår, er det K-vitaminet, der er til stede i blodet, der stopper blødningen og gør det muligt for de fleste mindre skære at heles hurtigt.

Der er tre forskellige former for K-vitamin. Den første variant af K-vitaminet er vitamin K1, også kendt som phylloquinon. Dette er formen af ​​K-vitaminet, der findes i typer af plantefødevarer. K-vitamin findes i plantemad. Den anden form for K-vitamin er vitamin K2 eller menaquinon. Denne type K-vitamin er dannet af venlige bakterier i tarmen. For det tredje er der vitamin K3, der også kaldes menadione og faktisk er en kunstig form for K-vitaminet. Alle tre af disse typer K-vitamin ender i leveren, hvor det bruges til at skabe blodkoagulationsstoffer.

De bedste naturlige kilder til K-vitaminet er grønne blade grøntsager, såsom spinat. Fordi de venlige bakterier i tarmen udgør en af ​​formerne for K-vitaminet, er det imidlertid ekstremt sjældent, at en person har en mangel på K-vitaminet, og derfor er K-vitamintilskud ikke behov for de fleste.

Bortset fra hovedfunktionen ved at hjælpe blodet med at koagulere, har K-vitaminet, specifikt vitamin K1, en vigtig rolle at spille i knogledannelsesprocessen. Dette K-vitamin er nødvendigt for at beholde kalket i knoglerne og omfordele det til det sted, hvor det er nødvendigt.

Selvom en K-vitaminmangel er relativt sjælden, er der visse grupper mennesker, der kan lide af den. Nyfødte babyer har muligvis ikke nok af K-vitaminet, da de ikke har tilstrækkelige bakterier i deres tarm til at producere det. Størstedelen af ​​nyfødte babyer i udviklede lande får derfor en K-vitamininjektion for at tidevand dem, indtil den naturlige proces overtager. Det er den eneste gang, at et K-vitamintilskud tages af de fleste mennesker i hele deres liv. Imidlertid kan et udvidet antibiotikakurs føre til K-vitaminmangel på grund af det faktum, at antibiotika dræber tarmbakterierne såvel som dem, de bliver taget til at kurere. Igen kan der gives et K-vitamintilskud, hvis antibiotikaforløbet skal fortsætte i lang tid.

0 Response to "K-vitamin"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel