Facebook

En guide til D-vitaminD-vitaminet er det eneste vitamin, der ikke fås fra fødevarer, der indtages. I stedet fås D-vitamin faktisk ved sollys på huden. Der har været en masse mediedækning om farerne ved at få for meget sol, men det er vigtigt, at huden udsættes for sollys for at få den anbefalede daglige kvote for D-vitamin. I virkeligheden er den tid, en person har til at bruge i solen for at modtage en tilstrækkelig dosis af D-vitamin, ekstremt lille, og bare et par minutter om dagen vil være tilstrækkelig og ikke have nogen negative effekter af mængden af ​​ultra- violet lys modtaget.

Den vigtigste funktion af D-vitamin er at hjælpe med at kontrollere, hvor meget calcium der absorberes fra mad. Størstedelen af ​​kalket bruges til at opbygge stærke tænder og knogler, men det er også nødvendigt at sende beskeder langs nerverne og til at hjælpe muskler, såsom hjertemusklerne, til at trække sig sammen. Det er D-vitaminet, der sikrer, at der altid er tilstrækkeligt kalk i blodet til at udføre disse opgaver. Andre funktioner, der kræver D-vitamin, vedrører immunsystemet, og det antages, at det også er en medvirkende faktor til at reducere risikoen for at få kræft og især tyktarmskræft.

Den variant af D-vitamin, der dannes under huden, er kendt som vitamin D3 eller cholecalciferol. Dette D-vitamin dannes, når ultravioletten i sollyset reagerer med en type kolesterol, der findes naturligt under huden. D3 omdannes til en mere aktiv form af d-vitamin i leveren og ledes derefter til det sted, hvor det er mest nødvendigt. Nogle af D-vitaminene forbliver i leveren og nyrerne for at hjælpe med at absorbere calcium fra blodet. Resten af ​​D-vitaminet spredes til knoglerne for at hjælpe dem med at bevare deres kalk og tarme for at hjælpe med at optage calcium fra mad.

Selvom størstedelen af ​​D-vitaminet dannes gennem eksponering af huden for sollys, er der nogle fødevarer, der indeholder noget af vitaminet naturligt. Denne form for D-vitamin er kendt som vitamin D2 eller ergocalciferol. Dette bruges på samme måde som de andre D-vitaminer og er den type, der bruges til at skabe størstedelen af ​​D-vitamintilskud.

0 Response to "En guide til D-vitamin"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel