Facebook

Asisten Perawat lan Penyakit sing Bisa Dicenthang



Penyakit sing bisa ditularake yaiku penyakit sing bisa ditransfer saka siji wong liya. Iki kalebu kadhemen, tuberkolosis, flu, lan HIV, herpes, campak, cacar ayam, kutu, lan tenggorokan. Apa iki nular banget. Kanggo wong-wong sing wis duwe masalah medis, sistem kekebalane duwe wektu liya kanggo nglawan apa wae, saengga gampang banget.

Penyebaran sing bisa disebar karo limbah manungsa kalebu cairan, bangku, urin, getih, lan cairan awak liyane. Titisan udhara saka irung lan tutuk uga minangka pemancar umum.

Amarga penyakit sing bisa ditularake asring nyebar kaya wildfire, yen ora ana sing bener, mula tanggung jawab kabeh wong bisa nindakake kesehatan. Ngumbah tangan asring minangka papan sing apik kanggo miwiti. Umume kuman ora bisa urip sabun lan banyu. Asisten Perawat diwanti-wanti ngumbah tangan luwih akeh tinimbang sing paling akeh amarga kontak terus karo wong liya.

Minangka Asisten Perawat, tanggung jawab sampeyan langsung ngandhani karo supervisor sampeyan yen nandhang gejala penyakit sing bisa ditularake. Dheweke banjur bisa nemtokake sawijining tumindak. Sampeyan bisa uga dianjurake supaya ora kerja nganti penyakit sing wis ditularake wis mari. Gumantung saka penyakit kasebut, sampeyan bisa terus ngupayakake respirator kanggo nyegah wong liya. Ing sawetara kasus, bisa uga dilaporake menyang departemen kesehatan.

Sawetara penyakit sing bisa ditularake bisa diubati karo antibiotik kayata tenggorokan strep. Liyane kalebu kadhemen umume kudu nglakokake lakune. Sampeyan bisa nindakake bagean kanthi ngeling-eling ngumbah tangan, njupuk vitamin, saiki ana kabeh imunisasi, lan nembak flu flu taunan.

Sinau babagan jinis penyakit kasebut minangka bagean penting kanggo program Asisten Perawat. Umume fasilitas medis nglatih kabeh karyawan anyar ing wilayah sing bisa ditularake penyakit. Ana uga pelatihan sing isih aktif. Nalika nyegah panyebaran penyakit sing penting, ing lingkungan kerja, luwih penting ing kahanan medis.

Saben agensi medis bakal duwe macem-macem proses lan prosedur kanggo nangani panyebaran penyakit. Priksa manawa sampeyan wis dilatih kanthi becik ngenali, ora ngerti babagan wiwitan, lan ngerti cara ngatasi saben jinis kahanan. Epidemik penyakit sing bisa ditularake mbutuhake prosedur darurat. Penting banget yen sampeyan agensi nglatih kabeh karyawan ing wilayah kasebut.

Pembantu Perawat hubungan karo cairan awak pasien kanthi rutin, lan iki minangka cara sing paling umum sing kena infeksi penyakit. Sampeyan kudu nggunakake sarung tangan karet nalika nindakake tugas kayata ganti sprei lan klambi lan empan turu. Panganggone disinfectant sing resik nalika ngresiki uga penting. Yen sampeyan ngalami cairan awak, mula wilayah kasebut sinetron lan banyu, mula laporake kedadeyan kasebut. Laporan sampeyan kudu kalebu apa sing kedadeyan lan cairan awak sing sampeyan hubungi.

Penyakit sing bisa ditularake yaiku wilayah sing ora dingerteni akeh wong. Penting, Asisten Perawat kasebut nganakake riset dhewe-dhewe kanggo mesthekake yen ngerti kabeh babagan risiko kesehatan sing ana hubungane karo penyakit sing bisa ditularake. Nalika arang banget, ana laporan saka Asisten Perawat sing kena infeksi HIV lan penyakit liyane sing bisa uga mati.

0 Response to "Asisten Perawat lan Penyakit sing Bisa Dicenthang"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel